Skönt att vara lite äldre

Det ganska skönt att ha vara på sista året som tonåring, den tiden har börat försvinna i en dimma, många av oss har vuxit upp och mognat, men tyvärr inte alla.

Man ser dom yngre, dom mellan 13-16 framförallt, men detfinns ju dom som är yngre eller äldre men den största delen i den åldern.

Det var sms- mobbning, rykten, grupperingar och mycket skitsnack. Man ser det fortfarande, till och från.

När man blir äldre händer det inte lika ofta, men då det händer, då blir det ett jävla liv. I min ålder är det inte coolt längre att vara taskig, utan det är något högst personligt, det handlar inte om popularitet längre, det handlar om killar, folkvett & djupt rotade vänskapsband.

När vi bråkar, då är det krig, men inte fullt lika uttdragna, och mycket öppnare. Det är inte viskningar, sms och lappar i klassrummet, det är öppnare, men också mycket bloggkrig, vi utsätter inte folk om dom inte gjort något riktigt dumt. Vi utsätter inte folk för att dom är svagare eller ser annorlunda ut. Vi vill bara lära dom en läxa, en lektion i folkvett och ärlighet. Ett uttalande om att dom kanske skulle ha tagit sig ur fjortisstadiet.

Men fjortisarna, dom fortsätter, det är alltid samma visa i den åldern. man trycker ner andra för att bli mer populär, eller få bätte självförtoende. och många gånger, för att man är svartsjuk, men det är svårare, det krävs mer arbete för att trycka ner någon man är avundsjuk på, men bara man får dom att vackla, i sin tro på sig själva, så har man en litn vinst.

Därför gäller det för dom som blir utsatta att fortfarande stå raka i ryggen, kanske behöver man hj'lp att stöttas upp, men det gäller att visa dom att man är oövervinnerlig och vacker, vad som än händer. Även om det behövs vänner och familj som håller en uppe då man känner sig som tröttast.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0