Dator fail

Eftersom att skärmen på datorn é dålig så cyklade jag till Expert där jag köpt den så dom kunde berätta om garantin fortfarande gällde. Allt jag fick till svar va att han inte visste, men att garantin brukar vara på ett år. Det roliga var att det stod ett år på kvittot som han kollade på men han sa att han inte var säker. Han gav mig numret till supporten som jag ringde i dag. först så fick jag ett nytt nummer av det första numret han gett mig, eftersom att jag ringde från en mobiltelefon. Sen fick jag sitta i 10 min och lyssna på klassisk musik och en röst som tackade för att jag väntade. Då jag tillslut kom fram så fick jag för första ggn hjälp. Hon sa att jag skulle skicka den på verkstaden, sen fick jag en massa nummer och en adress. jag ringe mamma sen och hon sa att vi hellre skickar den till en reparatör i närheten, men hon ska kolla och ringa sen.. .. datorer e jobbiga saker då dom börjar krångla.. Förhoppningsvis så kommer det lösa sig så småningom.. I övrigt så har jag varit duktig i dag och organiserat, fixat, städat, tvättat, och gjort allt det viktiga inför nyårsafton då jag Emma, Emma2, och Marcus ska äta nyårsmiddag i lägenheten, innan vi åker till skelleftehamn för det riktiga firandet, Det blir skitskoj ^^ Mall3, Petra & Lillsara- sorry igen för att jag inte följde till luleå i dag, hoppas att ni älskar mig ändå, för jag älskar fortfarande er ^^

Övningsköra

I dag har jag övningskört massor :) Först skjutsade jag lillebror till Norsjö för han skulle till fjällan, nån timma senare så skulle storebror till sin farfar i åsele så jag skjutsade honom till busstation, i norsjö sen körde jag till och från mormor (fast det e bara 2 km dit så..) Lillebror skulle hämtas kl 22 så jag körde och hämtade honom på samma ställe där jag lämnade honom, det e såå himmla kul att köra i näsetbacken XD påminner lite om en offroadräcerbana med halkbaneinslag :)

Julafton

Jag och mina bröder, den ena är halvbror, gissa vem :P han ville inte synas på bild så vi gjorde en specialare ^^

JULKLAPPAR!!!

Jag fick julklappar!! Lila mysdress, vit handväska, 2000spänn (som ska sparas till romresan), Våffeljärn, värmeljusstakar, headset, Usb minne, Trosor (Yeah!!), Badrumsgrejjor(tvål, parfym, ansiktsmask, body butter, deo, nagellackborttagningsmedel), Smink (mascara, läppglans), toffefe, kupévärmare, bilstereo, högtalare till bilen. ___________________________________________________________________________________ Jag har varit snäll i år :)

JULAFTON

Sov i tv rummet i natt och självklart blir man väck av lillebror astidigt på morgonen (klockan var säkert 9)jag flydde in i rummet där han sovit och sov till halv 11 iaf. Har mest suttit och sett på komedier på datorn, duschat och fikat hittills och även fått höra att Peder, Marlene och Alma inte kommer i dag, dom firar hos Marlenes föräldrar vilket suger eftersom vi trodde att dom skulle komma, och det blir inte detsamma utan dem. Jag har ingen julkänsla just nu men den kommer väl..

Knäck

Vi kokade knäck i kväll ^^ Då börjar julen närma sig på riktigt. Jag och pappa fyllde formarna och nu har jag räknat ut var jag får alla mina ljudeffekter ifrån :P han gör roliga ljud ifrån sig då saker blir fel (bara lite fel, vid större fel svär han nog.)Sen har jag även lärt mig att man kan gnaga rätt länge på en sked med stelnad knäcksmet ____________________________________________________________________________________ En annan sak som symboliserar julen för mig, och som jag levat på sen jag kom hem till Lillholmträsk är: Ljusugnsbröd med smör, julskinka och senap ^^ MUMS I övrigt sitter jag mest vid tv.n och ser en massa gammla julfilmer eller så drygar jag vid datorn (tills internet dör för en stund, då går jag tillbaka till tv.n och/eller gör en till macka) ____________________________________________________________________________________ Jag kommer vara såå fet efter nyår XD Sitter bara och äter.. hahaha, men mat e gott, särskillt vid jul. Släkten kommer också, Farmor, mormor o morfar, morbror Peder och Marlene med lillkusinen Alma, sen resten av familjen, mamma, pappa, marcus, linus.. Tyvär så kunde inte min andra morbror, Lennart, med familj åka upp från västerås den här julen heller.

Trasig bil

Pappa kom hem och jag förklarade problemet för honom, han räknade ju självklart direkt ut vad som var problemet. Tydligen så är det något fel med nyckellåset (visste jag sen tidigare men trodde att det bara var det att nyckeln inte satt fast) men det var även den lilla detaljen att nyckeln inte gick tillbaka tillräckligt då man startade bilen så då jag startade den så var startmotorn fortfarande igång då jag körde,. vilket resulterade i att den brann/paja och inte fungerade när jag skulle starta bilen igen. Därav det konstiga ljuden jag hörde medan bilen var igång... _______________________________________________________________________________ Jag vet, jag suger på bilar men ofta man vet sånna saker, vi måste iaf byta startmotor nu :(

Konstig bil

Jag tänkte att jag skulle provköra Mazdan i dag, lära mig lite säkerhetskontroller mm. Så jag tog ut bilen ur garaget (efter att ha chokat igång den) för att sedan ta den på en testtur runt byn. Förutom ett konstigt ljud så tyckte jag inte att det verkade vara några problem, den gick ju trots allt igenom besiktningen. Efter min testkörning till kvammarn och tillbaka så parkerade jag utanför huset och stänkde av bilen. Men då jag strax efteråt skulle starta den igen så fick jag inger respons alls, inte ens startmotorn gick igång. Detta är ju inte alls bra om man ska börja köra runt i den. Tänk om jag kör till solbacken och då jag handlat klart så startar inte bilen. KATASTROF!!! Jag ska prova starta igen om en stund, men pappa ska få kolla upp det där då han kommer hem från jobbet i kväll.

Hemma

Hemma hos mamma och pappa och väntar på att det ska bli julafton.. tänkte bara ge er en kort uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna.. Det var fest i fredags och det gick bra, tills det gick åt skogen och jag spenderade hela lördagen med att kräkas.. inte skoj, ska hålla mer koll på drickandet tror jag.. Söndag, städning, shoppa julklappar och sova. Måndag (i dag) tog jag bussen till lillholmträsk och har suttit här hela dagen, jag blev less och satt mig vid datiorn och blev bombarderad av meddelanden från tagged där killar från konstiga länder bombarderat mig med kärleksförklaringar... värre än vanligt iaf.. jag håller på att bli rätt less dom och med tanke på mina svar så bör dom märka det.. men man vet aldrig. I morgon ska jag iaf ut och leka med bilen ^^ har kollat teorin och bör klara den utan problem den 13e :)

Då matilda gick lös på håret med kökssaxen

Färgade håret i kväll, då jag var klar tyckte jag att luggen behövde klippas.. sen ville jag ha en lämnare vergång från lugg till hår.. sen ville jag ha det lite kortare, sen ville jag.... a ni fattar, men det blev fint, ska nog be nån annan klippa upp det.. eller så gör jag det själv i morgon..

Blend no.1 (bara för att paketet var rosa XD)


18 år och sk "vuxen"

I dag är det som sagt min 18 års dag, eller dagen som varit rättare sagt då den sakta glider mot sitt slut. Här kommer lite info vad en sådan som jag gör då man helt plötsligt är "vuxen" ______________________________________________________________________________ Steg upp i morse till min väl förberedda frukost, jag hade ställt iordning allt kvällen innan så det skulle gå så smidigt som möjligt (då man inte hade någon som serverade en frukost på sängen) Min första inblick i att vara myndig var då jag märkte att jag faktiskt kunde delta i tävlingarna på radion, om jag ville dvs. Första grattis smset kom från Malin, tätt följt efter Mamma som även mailat där det stod att hon lagt in 1000 spänn på kontot, tackar :) Sen så fick meddelande av oskar, kim, josse, sebbe, jacob, wiktor, linus, pär, cilla hanna, sandra, och ett samtal av pappa:) Jag hade körlektion och fick ett grattis från körläraren (och en rekommendation om att boka fler lektioner) Kom tillbaka till skolan och lunchade med Malin och Sandra, och fick en ingivelse m att jag borde köpa ett paket ciggaretter, Varför? - För att jag KAN!! åkte ner på stan och köpte ett paket Blend no 4 (det rosa paketet :)Sen goch vi på Waynes och fikade. Efter sista lektionen så gick jag och cilla och handlade på stan, hittade en mössa som jag köpte och en kappa, som jag planerar att köpa :) vi åkte hem och åt sallad, snackade lite, sen kom lillebror förbi och länsade mitt skafferi innan vi for till farmor och fikade. Fick även presenter, Av cilla fick jag två doftljus och en bodyscrub, av cillas mormor (som fortfarande envisas med att ge mig presenter) fick jag en liten ljuslykta. Av farmor fick jag tesilar och 1000 spänn, så jag kanske kan köpa den där kappan på HM som var så snygg :) Lånade ett par badbyxor av lillebror då jag ska gå på edda i morgon och bada på idrotten (kommer att bli drygt att gå dit men det är bra med motion :)hoppas att jag kan lifta med någon tillbaka till skolan jaja, det finns säkert en massa andra roliga detaljer att berätta men jag orkar ite då min födelsedag nyss tog slut.. Till veckan blir det fler körlektioner, middag hos farmor, träffa mamma och pappa, göra läxor, skriva under ett protokoll och på fredag.. då är det FEST!!! då ska vi ut på O´learys ;)

P-piller & Trötthet = Inte bra

Ska just ta mina p-piller och ser att jag helt mixat ihop kartorna, vilket inte är bra.. inte bra alls.. Ska försöka räkna ut vad bästa sättet att ta dom på nu är.. För det här blev bara såå fel. Ett tecken på att jag ska sova mer och bättre, och kanske kolla noggrannare på vilka jag äter på morgonen.. suck.. ____________________________________________________________________________________ BYW, Jag fyller 18 i morgon :)

Körkort

Skrev ett långt fint detaljerat inlägg nyss, men råkade göra så det försvann.. FAN.. Här kommer en mer kortfattad version.. ______________________________________________________________________________ Jag har bokat teori och uppkörning i Januari, Jag vill ha/behöver jobb, funderar på att be snällt på Rate i norsjö, ifall någon vet nått i Schtaan, snälla hör av er

Projekt kylskåpsmonster


Projekt kylskåpsmonster

Dagen jag flyttade in i min lägenhet fick jag med mig en glasslåda med potatis hemifrån. Då man som tonåring flyttar och får bestämma själv över vad man vill äta så är ju inte potatis det man prioriterar. Så den blev sålunda bortglömd. En dag så kollade jag i den, men inte var den möglig, den hade däremot börjat gro :) Små tentakel liknande armar började komma ut från potatisarna! Jag tyckte att det var intressant och då Emma dessutom tyckte att det var äckligt så behöll jag lådan i kylskåpet. I dag, 1.5 år efter att jag fått lådan öppnade jag den igen för att se om innehållet fått liv. Detta var vad jag fann

RSS 2.0